Routebeschrijving & parkeren

Rondom de binnenstad van IJsselstein bevinden zich twee overdekte parkeergarages en twee parkeerterreinen.

U kunt uw auto op geringe loopafstand van By Dirkje parkeren in parkeergarage Eiteren, aan de noordwest kant van de binnenstad. Deze parkeergarage is onze parkeertip! Eiteren is op 2 minuten loopafstand van By Dirkje verwijderd.

Ook is parkeergarage Overtoom, aan de zuidwest zijde, aan de poort van de binnenstad.

Beide parkeergarages zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend en op ongeveer 500 meter afstand van By Dirkje.

Parkeergarage Eiteren

Vanaf Utrecht of Den Bosch neem je op de A2 de afslag Nieuwegein-IJsselstein-Schoonhoven. Bij de stoplichten volg je IJsselstein Noord. Ga rechtdoor bij de volgende drie verkeerslichten. Sla bij het vierde stoplicht linksaf de brug over. Neem daarna de eerste straat links. Na 20 meter is links de ingang van parkeergarage Eiteren.

Bij het te voet verlaten van de garage ga je bij de grote kerk linksaf de Kerkstraat in en vervolgens loopt u deze straat uit. Aan het einde van deze straat gaat u rechtsaf de Voorstraat in tot 30 meter aan uw rechterhand. U staat bij ons voor de deur. Welkom!

Parkeergarage Overtoom

Vanaf Utrecht of Den Bosch neem je op de A2 de afslag Nieuwegein-IJsselstein-Schoonhoven. Bij de stoplichten volg je IJsselstein Noord. Bij het tweede stoplicht (voor de Renault garage) ga je linksaf. Volg de weg tot aan de rotonde (Willem van Oranjeplein), sla daar rechtsaf (Hogebiezen). Na 500 meter is links de ingang van parkeergarage Overtoom (Overtoom 3). Vanaf de Overtoom loop je rechtdoor over de brug de Benschopperstraat in tot aan het oude stadhuisplein (Weidstraat). De Weidstraat slaat u rechts af richting de Voorstraat. De Voorstraat begint bij Jannis (eethuis). U gaat deze straat in en loopt 150 meter door en staat bij ons voor de deur. Tot straks.

Betaald parkeren

In de binnenstad van IJsselstein geldt betaald parkeren. U kunt uw auto parkeren in de overdekte parkeergarages Overtoom en Eiteren en op de parkeerterreinen Podium, Kloosterhof, Koningshof, Hazenveld en achter de Oude Nicolaaskerk aan de Utrechtsestraat . Het tarief in de parkeergarages en op het Podium is € 1,25 per uur en op de overige parkeerterreinen € 1,70 per uur.

Op de straten in de binnenstad en de schil rond de binnenstad is het ook mogelijk uw auto te parkeren. Hier geldt een tarief van € 1,70 per uur.

Reguleringstijden

Betaald parkeren geldt tijdens de reguleringstijden van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur en op vrijdagavond tot 21.00 uur. Op (koop)zondag en Nationale feestdagen is het vrij parkeren.

Of kijk voor uitgebreidere informatie op:

https://www.ijsselstein.nl/mozard/!suite86.scherm0325?mVrg=4057